top of page

אין יום ואין לילה - איך מתמודדים עם הנשנשת הזו?

  • Writer: DayCare
    DayCare
  • Dec 25, 2018
  • 2 min read

Updated: Jan 23, 2019

חופשת הלידה היא ללא ספק תקופה מרגשת ומדהימה אבל גם מעט מאתגרת. מהרגע שהבייבי הקטן ביצבץ לעולם, החיים השתנו: ההורמונים מבולבלים, אין יום ואין לילה, סדר היום, שגרת השינה והתזונה השתנתו לחלוטין. 

בין אם הלו"ז החדש גורם לך לנשנש בלי סוף ובין אם פתאום אין זמן לאכול בין חיתול לבקבוק, הקפדה על תזונה בריאה תעשה לך פלאים, גופנית ומנטלית.

הנה מספר טיפים להתמודדות עם התקופה החדשה:


1. פיזור ארוחות – השתדלי להזין את הגוף בכל בכל 3-4 שעות, מבלי להעמיס יותר מדי על הקיבה. שמירה על רמת סוכר קבועה בדם תסייע בשמירה על האנרגיות שלך. כמו כן, תסייע במניעת אכילת יתר לאחר שעות ארוכות של צום.


2. אוכל בייתי – אמא שלך, גיסתך או בן זוגך מציעים לבשל עבורך? מה טוב. שחררי מ-"לא נעים לי" וקבלי באהבה עזרה המגיעה בצורה של אוכל מבושל. הקפידי לצרוך אוכל מגוון ועשיר, מכל אבות המזון. אוכל חם ומנחם יסייע בהחזרת האנרגיות לגופך, ואף יספק לך רגע של שקט.


3. ירקות ופירות – הקפידי לשלב ירקות בכמה שיותר צבעים וכן מנת פרי בכל יום. ירקות ופירות מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע, מזרזים את קצב חילוף החומרים ומפוצצים בויטמינים ואנטי-אוקסידנטים טובים לך.


4. ג'אנקפוד וחבריו – השתדלי להמנע מאכלים מטוגנים, שמנים או מתובלים מדי העלולים לגרום לצרבת ועייפות (בשל השינוי החד ברמת הסוכר בדם). בנוסף, מאכלים אלה מכילים כמות קלורית גדולה ולרוב גם אינם משביעים.


5. תיבול - השתדלי להמנע מרטבים עתירי שומן וקלוריות כגון מיונז, אלף האיים, ויניגרט, שמנת, קטשופ וכדומה. התוספת הקלורית אינה שווה את זה. העדיפי להוסיף למאכלים מעט שמן זית, טחינה, אבוקדו ועשבי תיבול מעניינים – טעימים ומלאי ויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים.


6. דגנים מלאים – בדומה לירקות ופירות, דגנים מלאים מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע. הקפידי לצרוך לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, קינואה וכדומה. מאפים ודגנים מחיטה לבנה בעדיפות שנייה כרגע.


7. מקורות חלבון ושומן – העדיפי מוצרי בשר וחלב רזים כדוגמת דגים, עוף, הודו, וגבינות רזות, והקפידי לשלב חלבונים מן הצומח כגון טופו וקטניות. אלה יספקו חלבון רזה ואיכותי החיוני לשמירה על בריאותך.

8. נפיחות וגזים – נסי לשלב זרעי כמון, קימל, כוסברה ושומר במהלך היום בתבשילים, סלטים או חליטות, להרגעת מערכת העיכול.


9. משטר נוזלים – שתיית מים מרובה חיונית ומסייעת בשמירה על ערנות, אנרגטיות, מניעת תחושת רעב שלעיתים מגיעה בשל התייבשות.. הסתובבי עם בקבוק 24/7 והקפידי לסיימו.


10. תוספים – המשיכי בנטילת התוספים אותם נטלת במהלך ההריון. חומצה פולית, ברזל וויטמין b12, חיוניים לגופך שצריך להתחזק. התייעצי ברופא או תזונאי/ת להתאמת המינון הדרוש לך.


11. פעילות גופנית – קיבלת אישור מהרופא? לאט-לאט חוזרים לעניינים. התחילי לשלב פעילות גופנית קלה עד מתונה יום-יום. צאי לטיול באוויר הצח, שלבי אימונים בעצימות מתאימה. פעילות גופנית בריאה לגוף ולנפש, מסייעת בשמירה על המשקל וכן משחררת אנדרופינים, הורמונים הידועים בתור מרימי מצב רוח.


12. הנקה - במידה ואת מניקה, הקפידי לצרוך כמות קלוריות מספקת במהלך היום, בכדי לא לפגוע בייצור החלב. ייצור חלב דורש אנרגיה רבה ולכן מומלץ להתאים תפריט מסודר ועשיר עם תזונאי/ת מוסמך בכדי להבטיח שמירה על חיוניות הגוף ואיכות החלב


13. פינוקים – איזון הוא שם המשחק. מדי פעם, הרשי לעצמך להתפנק במאכל אהוב, קינוח מתוק או מאכל שבדר"כ היית מנסה להמנע ממנו. הכל מותר, במידה.

שמירה על הגוף שלך תעשה פלאים: תטיב עם בריאותך, עם טיב החלב (במידה ואת מיניקה) ותסייע בהחזרת האיזון והאנרגטיות שלך.


Comentários


bottom of page